ZOETE AARDAPPEL PANCAKES

ONTBIJT I 10 stuks (2 porties)

Zoete aardappel geeft een extra zoete smaak aan je pancakes, naast dat het een extra voedzame toevoeging is. Zoete aardappel is namelijk rijk aan vezels, vitaminen en mineralen en ondersteunt hiermee een stabiele bloedsuikerspiegel. Door havermeel te gebruiken in plaats van tarwemeel, bevatten je pancakes meer eiwitten, vezels en mineralen. Havermeel maak je heel eenvoudig, door havermout in een blender fijn te malen. De pancakes kun je gemakkelijk van tevoren maken en 3 tot 4 dagen luchtdicht bewaren in de koelkast. ENJOY!


Voedingswaarde per portie van 5 stuks

585 kcal I 69 gram koolhydraten I 11 gram eiwitten I 24 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • zoete aardappel (150 gram)

  • 60 gram havermeel 

  • snufje zeezout

  • ½ tl. kaneel

  • ½ tl. bakpoeder

  • 2 eieren 

  • klontje grasboter/kokosvet 

  • drizzle maple syrup 

  • 1 el. skyr

  • 10 blauwe bessen (50 gram)

  • 1el. pompoenpitten (15 gram)

  • 4 pecannoten (10 gram)

BEREIDING

  1. Verzamel de ingrediënten. 

  2. Verwijder de schil van de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes. 

  3. Doe de zoete aardappel in een steelpan, voeg water toe en kook gedurende 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen (dit proces kun je versnellen door de zoete aardappel de avond van tevoren te koken of in een bak met ijskoud water te leggen). 

  4. In de tussentijd meng je de havermeel, zeezout, kaneel en bakpoeder. 

  5. Breek de eitjes in een kommetje en kluts met een vork. Voeg het ei bij de droge ingrediënten samen met de zachte zoete aardappel. 

  6. Gebruik een staafmixer en blend alles tot een geheel. 

  7. Laat een klontje grasboter smelten in een steelpan. Gebruik een ijsschep/grote lepel en vorm kleine pancakes. Bak gedurende 2 tot 3 minuten aan beide kanten gaar. 

  8. Gebruik een stapel om de pancakes te flippen. 

  9. Serveer de pancakes met skyr, blauwe bessen, pompoenpitten, pecannoten en een drizzle maple syrup.

Vorige
Vorige

TOAST HÜTTENKÄSE , AVOCADO EN GRANAATAPPELPITTEN

Volgende
Volgende

SH GROENE SMOOTHIE