TOAST MET KAAS, KOMKOMMER, EEN GEKOOKT EITJE EN TUINKERS

ONTBIJT I 1 portie I 10 minuten

Er is niks mis met een standaard boterham kaas. Toch kan dat broodje kaas een stuk voedzamer. Door een gekookt ei, komkommer en wat tuinkers toe te voegen, krijgt het broodje kaas niet alleen meer smaak, maar krijg je gemakkelijk meer eiwitten, vezels en mineralen binnen. Win-win dus! Een makkelijke optie om bij je ontbijt of lunch al meer groenten binnen te krijgen. Vervang de zuurdesem toast voor crackers of rijstwafels, wanneer je hier voorkeur voor hebt. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

323 kcal I 29 gram koolhydraten I 20 gram eiwitten I 15 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 1 zuurdesem toast (60 gram)

  • 1 plak jong-belegen kaas 

  • 5 schijfjes komkommer

  • 1 gekookt ei

  • tuinkers

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Zet water op het vuur en kook het ei gedurende 8 minuten. Toast in de tussentijd de zuurdesem in de broodrooster.

  3. Besmeer de toast bij voorkeur met roomboter. 

  4. Beleg met plakjes jong-belegen kaas en schijfjes komkommer. 

  5. Snijd het ei in plakjes en leg op de toast. Maak af met tuinkers.

Vorige
Vorige

ZOETE TOAST MET NOTENPASTA, BANAAN, BLAUWE BESSEN EN KANEEL

Volgende
Volgende

KOKOS CHIAPUDDING MET MANGO, PASSIEVRUCHT, BLAUWE BESSEN EN PISTACHE