KOKOS CHIAPUDDING MET MANGO, PASSIEVRUCHT, BLAUWE BESSEN EN PISTACHE

ONTBIJT I 1 portie I 10-20 minuten

Chiazaden zijn hoog in Omega-3 vetzuren, leveren veel vezels en ondersteunen een goede stoelgang. Een super gezond zaadje, dat veel vitaminen en mineralen bevat. Meng je chiazaad met iets vochtigs - zoals kokosmelk - dan ontstaat er een pudding-achtige substantie, wat een ideale basis is voor pudding. Maak de pudding de avond van tevoren en top af met fruit naar keuze. Deze versie met mango, passievrucht, blauwe bessen en pistache is fris, licht en verrassend smaakvol. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

549 kcal I 20 gram koolhydraten I 15 gram eiwitten I 40 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 3 el. chiazaad

  • 100ml. kokosmelk (geconcentreerd, uit blik)

  • 100ml. amandelmelk

  • 1tl. vanille extract 

  • 1tl. maple syrup 

  • 100 gram verse mango 

  • ½ passievrucht 

  • 10 gram pistache noten 

  • 10 blauwe bessen

BEREIDING

  1. Doe het chiazaad samen met de kokosmelk en vanille extract in een pot en meng goed. Gebruik hiervoor een spatel of vork. Doe de deksel op de pot en zet minimaal 2 uur in de koelkast. (Handig om deze stap ‘overnight’ te doen).

  2. Gebruik ¼ van een mango en snijd in stukjes. Spoel de blauwe bessen goed af en pel de pistachenoten. 

  3. Zodra de chiapudding klaar is, maak je deze af met mango, passievrucht, blauwe bessen en pistachenoten.

Vorige
Vorige

TOAST MET KAAS, KOMKOMMER, EEN GEKOOKT EITJE EN TUINKERS

Volgende
Volgende

HAVERMOUT MET PEER, DADELS EN PITTEN