KOKOS CHIAPUDDING MET MANGO, PASSIEVRUCHT, BLAUWE BESSEN EN PISTACHE
ONTBIJT I 1 portie I 10-20 minuten
Chiazaden zijn hoog in Omega-3 vetzuren, leveren veel vezels en ondersteunen een goede stoelgang. Een super gezond zaadje, dat veel vitaminen en mineralen bevat. Meng je chiazaad met iets vochtigs - zoals kokosmelk - dan ontstaat er een pudding-achtige substantie, wat een ideale basis is voor pudding. Maak de pudding de avond van tevoren en top af met fruit naar keuze. Deze versie met mango, passievrucht, blauwe bessen en pistache is fris, licht en verrassend smaakvol. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
549 kcal I 20 gram koolhydraten I 15 gram eiwitten I 40 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
3 el. chiazaad
100ml. kokosmelk (geconcentreerd, uit blik)
100ml. amandelmelk
1tl. vanille extract
1tl. maple syrup
100 gram verse mango
½ passievrucht
10 gram pistache noten
10 blauwe bessen
BEREIDING
Doe het chiazaad samen met de kokosmelk en vanille extract in een pot en meng goed. Gebruik hiervoor een spatel of vork. Doe de deksel op de pot en zet minimaal 2 uur in de koelkast. (Handig om deze stap ‘overnight’ te doen).
Gebruik ¼ van een mango en snijd in stukjes. Spoel de blauwe bessen goed af en pel de pistachenoten.
Zodra de chiapudding klaar is, maak je deze af met mango, passievrucht, blauwe bessen en pistachenoten.