HAVERMOUT MET PEER, DADELS EN PITTEN
ONTBIJT I 1 portie
Havermout met de combinatie peer, dadel en blauwe bessen is één van mijn favorieten. Je kunt zowel bevroren als verse blauwe bessen gebruiken. Havermout in de ochtend is een super voedzame manier om je lichaam te voorzien van bruikbare energie. Havermout heeft namelijk een positief effect op de bloedsuikerspiegel. Varieer vooral met toppings naar keuze. Dit recept is ook heel lekker met een eetlepel pindakaas of wat pistachenoten, voor extra eiwitten. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
512 kcal I 86 gram koolhydraten I 14 gram eiwitten I 11 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
75 gram havermout
100ml. amandelmelk
150ml. water
½ middelgrote peer
1 dadel
8 blauwe bessen
1el. pompoenpitten
sesamzaadjes
½ tl. kaneel
snuf grof zeezout
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Doe de havermout samen met amandelmelk en water in een steelpan.
Verwarm op middelhoog vuur en voeg de kaneel en een snuf zout toe.
Meng goed en blijf roeren tot de havermout verwarmd en ingedikt is.
Snijd in de tussentijd de peer in blokjes en de dadel in stukjes.
Doe de havermout in een kommetje. Maak af met peer, blauwe bessen, stukjes dadel, sesamzaadjes en pompoenpitten.