HAVERMOUT MET PEER, DADELS EN PITTEN

ONTBIJT I 1 portie

Havermout met de combinatie peer, dadel en blauwe bessen is één van mijn favorieten. Je kunt zowel bevroren als verse blauwe bessen gebruiken. Havermout in de ochtend is een super voedzame manier om je lichaam te voorzien van bruikbare energie. Havermout heeft namelijk een positief effect op de bloedsuikerspiegel. Varieer vooral met toppings naar keuze. Dit recept is ook heel lekker met een eetlepel pindakaas of wat pistachenoten, voor extra eiwitten. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

512 kcal I 86 gram koolhydraten I 14 gram eiwitten I 11 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 75 gram havermout 

  • 100ml. amandelmelk

  • 150ml. water

  • ½ middelgrote peer 

  • 1 dadel 

  • 8 blauwe bessen 

  • 1el. pompoenpitten

  • sesamzaadjes 

  • ½ tl. kaneel

  • snuf grof zeezout

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Doe de havermout samen met amandelmelk en water in een steelpan. 

  3. Verwarm op middelhoog vuur en voeg de kaneel en een snuf zout toe. 

  4. Meng goed en blijf roeren tot de havermout verwarmd en ingedikt is. 

  5. Snijd in de tussentijd de peer in blokjes en de dadel in stukjes. 

  6. Doe de havermout in een kommetje. Maak af met peer, blauwe bessen, stukjes dadel, sesamzaadjes en pompoenpitten.

Vorige
Vorige

KOKOS CHIAPUDDING MET MANGO, PASSIEVRUCHT, BLAUWE BESSEN EN PISTACHE

Volgende
Volgende

SCRAMBLED TOFU MET TOAST, LENTE UI EN SRIRACHA