SCRAMBLED TOFU MET TOAST, LENTE UI EN SRIRACHA
ONTBIJT I 1 portie, 1 persoon
Scrambled tofu is ideaal wanneer je voorkeur hebt om plantaardig te eten. Tofu is een eiwitrijk sojaproduct, bevat veel vitaminen en mineralen en is daarom een goede vervanger voor ei of vlees in gerechten. Kies altijd een biologische versie van Tofu. Zo weet je zeker dat deze GMO-vrij is (niet Genetisch Gemodificeerd) en dus niet is bewerkt. Door bosui aan dit gerecht toe te voegen creëer je meer kleur en maak je je gerecht nog meer Sophisticated. De sriracha zorgt in dit recept voor extra pit! Ook wanneer je graag ei eet, gaat deze versie van scrambled tofu goed in de smaak vallen. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
419 kcal I 32 gram koolhydraten I 23 gram eiwitten I 22 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
125 gram biologische tofu
1 tl. kurkuma poeder
1tl. knoflook poeder
1 stengel bosui
1 zuurdesem toast
½ avocado
Grof zeezout, peper
grasboter of olijfolie
sriracha
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Wanneer je tofu op vocht hebt gekocht, druk het vocht uit de tofu (dit kun je handig doen, door de tofu tussen twee borden te leggen en zo het vocht uit de tofu te persen).
Verkruimel de tofu met je vingers in een ruime kom.
Marineer de tofu met de specerijen en voeg peper en zeezout toe. Meng goed. Snijd vervolgens de bosui in ringen.
Verhit een klontje grasboter (of olijfolie) in een pan.
Bak de tofu gedurende 2 minuten, voeg dan de gesnede bosui toe.
Bak gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
In de tussentijd toast je de zuurdesemtoast en snijd je de halve avocado in plakjes.
Beleg de zuurdesemtoast met plakjes avocado, de scrambled tofu en maak af met een drizzle sriracha.