HAVERMOUT REPEN MET PINDAKAAS, CRANBERRIES EN ZADEN
ONTBIJT I 8 repen
Zowel pindakaas als havermout zijn super voedzaam, vezel- en eiwitrijk. Daardoor ideaal voor ontbijt of als voedzame snack. Ze ondersteunen een stabiele bloedsuikerspiegel en daarmee een stabiele energie. De vetten in dit recept zijn in verhouding hoog. Zolang het goede bronnen van vetten zijn (overzadigde vetten), leveren deze het lichaam juist bruikbare en langdurige energie. Het recept van deze pindakaas-havermout repen is super toegankelijk. Je kunt eindeloos variëren met noten, pitten, zaden of gedroogd fruit. De combinatie pompoenpitten, cranberries en vanille is mijn favoriet. Je kunt de cranberries in dit recept ook goed vervangen voor dadels, rozijnen of gedroogde abrikozen. Bewaar de repen luchtdicht één week in de koelkast. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
295 kcal I 21 gram koolhydraten I 12 gram eiwitten I 17 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
70 gram amandelmeel
100 gram grove havervlokken
80 gram fijne havervlokken
1tl. grof zeezout
2el. chiazaden
100ml. water
3el. pindakaas (100% pindakaas, vloeibare versie)
2el. maple syrup (of honing)
1tl. vanille extract
60 gram pompoenpitten
70 gram cranberries (voorkeur: gezoet met appelsap)
*optioneel: 70 ml. lauwwarm water
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden Celsius.
Doe de chiazaden samen met het water in een kommetje en meng goed. Zet 5 minuten apart. Er zal een gelachtige substantie ontstaan, dit is wat je wilt!
In de tussentijd meng je in een ruime kom het amandelmeel, de grove en fijne havervlokken, zeezout, cranberries en pompoenpitten. Hussen goed door.
Vervolgens voeg je het vanille extract, de pindakaas en de gelachtige substantie van chiazaden en water toe.
Het is heel belangrijk dat alle ingrediënten goed gemengd worden. Gebruik hiervoor een spatel. (*Het kan zijn dat je wat extra lauwwarm water moet toevoegen, om de ingrediënten beter te kunnen mengen).
Wanneer het geheel goed is gemengd, pak je een bakblik (ik heb een bakblik gebruikt van 30cmx30cm). Bekleed het bakblik met bakpapier.
Schep vervolgens de gemengde ingrediënten in het bakblik. Zorg dat alles gelijk verdeeld wordt en druk plat met je vingers, een spatel of gebruik een grote opscheplepel.
Zet het bakblik in een voorverwarmde oven, gedurende 40 minuten.
Laat goed afkoelen. Gebruik een scherp mes en snijd 8 gelijke repen.
Bewaar de repen in een luchtdichte bak.