HAVERMOUT REPEN MET PINDAKAAS, CRANBERRIES EN ZADEN

ONTBIJT I 8 repen

Zowel pindakaas als havermout zijn super voedzaam, vezel- en eiwitrijk. Daardoor ideaal voor ontbijt of als voedzame snack. Ze ondersteunen een stabiele bloedsuikerspiegel en daarmee een stabiele energie. De vetten in dit recept zijn in verhouding hoog. Zolang het goede bronnen van vetten zijn (overzadigde vetten), leveren deze het lichaam juist bruikbare en langdurige energie. Het recept van deze pindakaas-havermout repen is super toegankelijk. Je kunt eindeloos variëren met noten, pitten, zaden of gedroogd fruit. De combinatie pompoenpitten, cranberries en vanille is mijn favoriet. Je kunt de cranberries in dit recept ook goed vervangen voor dadels, rozijnen of gedroogde abrikozen. Bewaar de repen luchtdicht één week in de koelkast. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

295 kcal I 21 gram koolhydraten I 12 gram eiwitten I 17 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 70 gram amandelmeel 

  • 100 gram grove havervlokken

  • 80 gram fijne havervlokken 

  • 1tl. grof zeezout 

  • 2el. chiazaden 

  • 100ml. water

  • 3el.  pindakaas (100% pindakaas, vloeibare versie)

  • 2el. maple syrup (of honing) 

  • 1tl. vanille extract 

  • 60 gram pompoenpitten

  • 70 gram cranberries (voorkeur: gezoet met appelsap)

  • *optioneel: 70 ml. lauwwarm water

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden Celsius. 

  3. Doe de chiazaden samen met het water in een kommetje en meng goed. Zet 5 minuten apart. Er zal een gelachtige substantie ontstaan, dit is wat je wilt! 

  4. In de tussentijd meng je in een ruime kom het amandelmeel, de grove en fijne havervlokken, zeezout, cranberries en pompoenpitten. Hussen goed door. 

  5. Vervolgens voeg je het vanille extract, de pindakaas en de gelachtige substantie van chiazaden en water toe. 

  6. Het is heel belangrijk dat alle ingrediënten goed gemengd worden. Gebruik hiervoor een spatel. (*Het kan zijn dat je wat extra lauwwarm water moet toevoegen, om de ingrediënten beter te kunnen mengen).

  7. Wanneer het geheel goed is gemengd, pak je een bakblik (ik heb een bakblik gebruikt van 30cmx30cm). Bekleed het bakblik met bakpapier. 

  8. Schep vervolgens de gemengde ingrediënten in het bakblik. Zorg dat alles gelijk verdeeld wordt en druk plat met je vingers, een spatel of gebruik een grote opscheplepel. 

  9. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven, gedurende 40 minuten. 

  10. Laat goed afkoelen. Gebruik een scherp mes en snijd 8 gelijke repen. 

  11. Bewaar de repen in een luchtdichte bak.

Vorige
Vorige

SCRAMBLED TOFU MET TOAST, LENTE UI EN SRIRACHA

Volgende
Volgende

SKYR MET FRUIT, MUNT EN KROKANTE KOKOS FLAKES