SH GRANOLA
ONTBIJT I 1 pot (22 porties) - gewicht: 550 gram
Zelf granola maken is super voedzaam en ideaal wanneer je controle wilt houden over de hoeveelheid suiker. Omdat je oneindig kunt variëren met specerijen, granen, pitten, zaden of noten, zal je granola nooit vervelen. Deze combinatie met pistachenoten, kokosflakes, kaneel en cranberries is Sophie’s favoriet. Super voedzaam en vezelrijk. Boekweit is een glutenvrije graan, dat net als pistachenoten hoog is in eiwitten en mineralen. Super voedzaam om je dag mee te beginnen. ENJOY!
Voedingswaarde per portie van 25 gram
115 kcal I 13 gram koolhydraten I 4 gram eiwitten I 6 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
300 gram grove havervlokken
40 gram boekweitkorrels
30 gram pompoenpitten
20 gram sesamzaad
40 gram pecannoten
30 gram pistachenoten
30 gram gedroogde cranberries
30 gram kokosflakes
1el. kaneel (10 gram)
2el. maple syrup
1el. kokosvet
1tl. grof zeezout
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
Laat in een steelpannetje het kokosvet smelten.
Doe in een ruime kom de havermout, boekweitkorrels, pompoenpitten en sesamzaad en hussel goed door elkaar.
Giet de gesmolten kokosvet en maple syrup erbij. Voeg de kaneel en het zeezout toe. Gebruik een spatel om het geheel goed te mengen.
Pak een ovenplaat en verdeel de inhoud van de kom over de plaat. Zet in de oven gedurende 10 minuten. Hussel na 5 minuten alles goed om.
In de tussentijd hak je de pecannoten en pistachenoten fijn (of in grootte naar keuze).
Na 10 minuten voeg je deze toe aan de inhoud op de ovenplaat. Hussel goed en zet terug in de oven voor een extra 5 minuten.
Na 5 minuten voeg je de kokosflakes toe. Hussel deze net als de noten door het geheel en zet de ovenplaat terug in de oven voor een extra 5 minuten.
Na een totaal van 20 minuten haal je de ovenplaat uit de oven en zet je de oven uit.
Nu voeg je de cranberries toe en hussel je deze door de granola.
Laat de granola goed afkoelen, voordat je het in een (weck)pot bewaard.