HAVERMOUTCRUMBLE MET APPEL, BESSEN EN EIWITRIJKE YOGHURT
ONTBIJT I 2 porties I 30 minuten
Deze warme en smaakvolle crumble heeft dankzij de fruitsuikers geen extra zoetstof nodig. Fruit is namelijk al zoet van zichzelf! Voor de crumble gebruik je alleen een klein beetje maple om de crumble mooi crunchy te maken. Deze voedzame variant op een apple-crumble is simpel en super smaakvol. Makkelijk om vooraf te maken en last minute in de oven te bereiden. Varieer vooral met fruit naar keuze en voeg eventueel andere pitten/zaden/noten toe aan de crumble. De yoghurt kun je vervangen voor een plantaardige versie. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
625 kcal I 194 gram koolhydraten I 50 gram eiwitten I 69 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
2 peren
100 gram bevroren blauwe bessen
1tl. vanille extract
1el. citroensap
200 gram grove havervlokken
100 gram amandelmeel
20 gram pompoenpitten
3el. maple syrup
1tl. kaneel
snuf zout
2 grote el. Skyr (of magere kwark)
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
Schil de peren en snijd in stukjes. Doe de peer samen met de bevroren bessen, vanille extract en wat citroensap in een ovenschaal. Zet in de oven, zodat het fruit alvast zacht kan worden.
In de tussentijd maak je de crumble. Doe hiervoor alle droge ingrediënten in een kom en meng goed met een spatel. Vervolgens voeg je de maple syrup toe. Meng tot alles goed gemengd is.
Haal na 10 minuten voorzichtig de schaal met fruit uit de oven. Verdeel de crumble over de ovenschaal en druk goed plat met een spatel Zet de crumble terug in de oven, voor een extra 25 minuten.
Zodra de bovenkant van de crumble mooi bruin kleurt, is de crumble klaar.
Serveer de crumble in een schaaltje met een ruime schep frisse yoghurt.