GEBAKKEN APPEL MET HAVERMOUT, KANEEL, PECANNOTEN EN FRISSE YOGHURT
ONTBIJT I 1 portie I 10 minuten
Heerlijk, warm en ideaal voor de grauwe en koude wintermaanden. Gebakken appel met havermout en kaneel. Super makkelijk, snel klaar en onwijs voedzaam om je dag mee te beginnen. Heb je voorkeur om lactosevrij te eten, vervang de skyr dan een plantaardige yoghurt. Zorg voor een glutenvrije havermout als je gluten probeert te mijden. Kaneel is onwijs heilzaam - goed voor een stabiele bloedsuikerspiegel en ondersteunt een gezond werkend metabolisme. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
381 kcal I 49 gram koolhydraten I 23 gram eiwitten I 9 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
1 appel
½ tl. kaneel
50 gram havermout
1 klontje grasboter
Snuf grof zeezout
2 druppels vanille extract
4 pecannoten
1 el. pompoenpitten
100 gram skyr (yoghurt naar keuze)
BEREIDING
Verhit een klontje grasboter in de pan en laat smelten.
Snijd in de tussentijd de appel in stukjes (grootte naar keuze). Hak de pecannoten fijn.
Voeg de kaneel toe, snufje zout, het vanille extract, de havermout, pompoenpitten en stukjes pecannoten. Meng het geheel goed en bak gedurende 10 minuten.
Schep het gebakken geheel in een kommetje. Serveer met skyr (of een yoghurt naar keuze).