HAVERMOUT MET VIJG, BESSEN, PISTACHE, SESAM EN POMPOENPITTEN
ONTBIJT I 1 porties I 10 minuten
Een van de mooiste fruitsoorten: vijgen! Prachtig van de buitenkant, maar ook super voedzaam - hoog in vezels, vitaminen en mineralen. Deze havermout met vijg, pistachenoten en blauwe bessen is kleurrijk en smaakvol. De combinatie vijg, pistache en blauwe bessen is ook lekker met honing en yoghurt. Heb je geen verse blauwe bessen in huis? Ga dan voor een diepvries variant. Liever voor je portemonnee en net zo lekker (bevroren of ontdooid). Zeker in de wintermaanden, een feestje om je dag mee te beginnen. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
407 kcal I 60 gram koolhydraten I 14 gram eiwitten I 11 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
70 gram havermout
100 ml. amandelmelk
8 blauwe bessen (bevroren)
10 gram pistache
½ el. pompoenpitten
1 vijg
⅓ tl. kaneel
Snuf grof zeezout
100 ml. water
Optioneel: drizzle honing
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Doe de havermout samen met amandelmelk, zeezout en water in een steelpan.
Meng goed en blijf roeren tot de havermout verwarmd en ingedikt is.
Snijd in de tussentijd de vijg in plakken en pel de pistachenoten. Hak deze fijn.
Doe de havermout in een kommetje. Maak af met blauwe bessen, schijfjes vijg, pistachenoten en pompoenpitten.
*optioneel: Maak af met een drizzle honing.