BANANENBROOD MET AMANDELMEEL EN WALNOTEN

ONTBIJT I 8 plakken I 30 - 40 minuten

Bananenbrood, wie is er niet gek op! Een voedzame en makkelijke optie voor ontbijt of als snack. Bananen bevatten onwijs veel voedingsstoffen, vezels en hebben een natuurlijke zoete smaak. Daarom ideaal als als basis voor je baksel. Wil je een glutenvrije versie? Vervang de speltbloem dan voor een glutenvrij meelsoort. Verder kun je met dit basisrecept oneindig variëren met noten, gedroogd fruit of (pure) chocolade. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

177 kcal I 14 gram koolhydraten I 7 gram eiwitten I 9 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 2 eieren 

    2 rijpe bananen

    1 tl. kaneel

    1 tl. vanille extract

    2 tl. bakpoeder

    2 el. kokosbloesemsuiker

    100 gram amandelmeel 

    50 gram speltbloem

    40 gram walnoten

    1/2 tl. grof zeezout

    *optioneel: dadels, pure chocolade, rozijnen

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. 

  3. Verwijder de schil van de bananen. Doe de bananen in een kom en prak met een vork zo fijn mogelijk. Voeg de eieren en het vanille extract toe. Meng tot een geheel en zet apart. 

  4. Vervolgens doe je in een nieuwe kom het amandelmeel, speltbloem, kaneel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en zout. Gebruik een spatel en meng goed door elkaar. 

  5. Voeg het bananen-mengsel bij de droge ingrediënten. Meng alles goed tot er een mooi beslag ontstaat. Gebruik hiervoor een spatel. 

  6. Als laatste hak je de walnoten fijn en voeg je deze bij het beslag. (*voeg bij voorkeur een extra ingrediënt toe)

  7. Schep het beslag in een cakevorm. Zet in de oven gedurende 30-40 minuten. 


    Het bananenbrood is ready als een satéprikker droog prikt.

Vorige
Vorige

CHOCO MUGCAKE MET YOGHURT EN FRUIT

Volgende
Volgende

HAVERMOUT MET VIJG, BESSEN, PISTACHE, SESAM EN POMPOENPITTEN