BANANENBROOD MET AMANDELMEEL EN WALNOTEN
ONTBIJT I 8 plakken I 30 - 40 minuten
Bananenbrood, wie is er niet gek op! Een voedzame en makkelijke optie voor ontbijt of als snack. Bananen bevatten onwijs veel voedingsstoffen, vezels en hebben een natuurlijke zoete smaak. Daarom ideaal als als basis voor je baksel. Wil je een glutenvrije versie? Vervang de speltbloem dan voor een glutenvrij meelsoort. Verder kun je met dit basisrecept oneindig variëren met noten, gedroogd fruit of (pure) chocolade. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
177 kcal I 14 gram koolhydraten I 7 gram eiwitten I 9 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
2 eieren
2 rijpe bananen
1 tl. kaneel
1 tl. vanille extract
2 tl. bakpoeder
2 el. kokosbloesemsuiker
100 gram amandelmeel
50 gram speltbloem
40 gram walnoten
1/2 tl. grof zeezout
*optioneel: dadels, pure chocolade, rozijnen
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Verwijder de schil van de bananen. Doe de bananen in een kom en prak met een vork zo fijn mogelijk. Voeg de eieren en het vanille extract toe. Meng tot een geheel en zet apart.
Vervolgens doe je in een nieuwe kom het amandelmeel, speltbloem, kaneel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en zout. Gebruik een spatel en meng goed door elkaar.
Voeg het bananen-mengsel bij de droge ingrediënten. Meng alles goed tot er een mooi beslag ontstaat. Gebruik hiervoor een spatel.
Als laatste hak je de walnoten fijn en voeg je deze bij het beslag. (*voeg bij voorkeur een extra ingrediënt toe)
Schep het beslag in een cakevorm. Zet in de oven gedurende 30-40 minuten.
Het bananenbrood is ready als een satéprikker droog prikt.