CHOCO MUGCAKE MET YOGHURT EN FRUIT

ONTBIJT I 1 persoon I 5 minuten (magnetron) - 15 minuten (oven)

Wat te maken als je voedzaam wilt ontbijten, maar niet veel tijd hebt in de ochtend? Dan is deze Choco Mugcake iets voor jou! Beter is om de mugcake te bereiden in de oven, dan de magnetron te gebruiken. Dit is beter voor het behoud van de voedingsstoffen in je eten. Wil je snel en makkelijk? Dan is de magnetron jouw beste vriend. Je kunt oneindig variëren met een topping naar keuze. Ook kun je meer eiwitten toevoegen, door een eiwitpoeder te mengen met het beslag. Easy does it! Deze versie met Griekse yoghurt, vijg en gehakte pistachenoten is naast onwijs lekker, voedzaam, kleurrijk en veelzijdig. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

416 kcal I 44 gram koolhydraten I 20 gram eiwitten I 16 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 1 ei 

  • banaan 

  • 3 el. havermout 

  • 1el. cacaopoeder 

  • 1tl. Maple syrup 

  • Snuf zeezout 

  • 2 el. Griekse yoghurt 

  • 1 verse vijg 

  • 5 pistachenoten

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten 

  2. Prak in een (diep) schaaltje de banaan. 

  3. Voeg de cacao poeder, havermout, maple syrup en een snuf zout toe. Meng goed tot een geheel. 

  4. Zet het schaaltje in de magnetron (1000 watt - 2 minuten) of in de oven (200 graden Celsius - 12 minuten). 

  5. Dop de pistachenoten en hak deze grof in stukjes. 

  6. Top de Mugcake af met Griekse yoghurt, vers fruit en gehakte pistachenoten.

Volgende
Volgende

BANANENBROOD MET AMANDELMEEL EN WALNOTEN