CLASSIC HAVERMOUT

ONTBIJT I 1 portie, 1 persoon

Een classic recept, havermout. Heerlijk warm, makkelijk te maken en onwijs voedzaam. Havermout bevat langzame koolhydraten, veel vezels en eiwitten, waardoor het een perfect graan is om de dag vol energie te beginnen. Top de havermout vooral af met fruit naar keuze. Bessen doen het altijd goed en kun je zowel bevroren als vers toevoegen aan je havermout. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

438 kcal I 57 gram koolhydraten I 13 gram eiwitten I 16 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 70 gram havermout

  • 125ml. havermelk 

  • 50ml. water

  • snufje kaneel 

  • snufje grof zeezout 

  • 10 blauwe bessen

  • 8 frambozen 

  • 5 gram kokosflakes 

  • 10 gram pistachenoten

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Doe de havermout samen met water, havermelk, kaneel en zeezout in een steelpannetje. Gebruik een spatel om alles goed te mengen. Zet het vuur zachtjes aan en verwarm gedurende 5 minuten. 

  3. In de tussentijd pel je de pistache noten en hak je deze grof.

  4. Zodra de havermout al het vocht heeft opgenomen en er een compact geheel is ontstaan, zet je het vuur uit en kun je de havermout in een kom scheppen. 

  5. Maak af met frambozen, blauwe bessen, pistachenoten en kokosflakes.

Vorige
Vorige

SKYR MET FRUIT, MUNT EN KROKANTE KOKOS FLAKES

Volgende
Volgende

TOAST SCRAMBLED EGGS MET BOSUI