CLASSIC HAVERMOUT
ONTBIJT I 1 portie, 1 persoon
Een classic recept, havermout. Heerlijk warm, makkelijk te maken en onwijs voedzaam. Havermout bevat langzame koolhydraten, veel vezels en eiwitten, waardoor het een perfect graan is om de dag vol energie te beginnen. Top de havermout vooral af met fruit naar keuze. Bessen doen het altijd goed en kun je zowel bevroren als vers toevoegen aan je havermout. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
438 kcal I 57 gram koolhydraten I 13 gram eiwitten I 16 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
70 gram havermout
125ml. havermelk
50ml. water
snufje kaneel
snufje grof zeezout
10 blauwe bessen
8 frambozen
5 gram kokosflakes
10 gram pistachenoten
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Doe de havermout samen met water, havermelk, kaneel en zeezout in een steelpannetje. Gebruik een spatel om alles goed te mengen. Zet het vuur zachtjes aan en verwarm gedurende 5 minuten.
In de tussentijd pel je de pistache noten en hak je deze grof.
Zodra de havermout al het vocht heeft opgenomen en er een compact geheel is ontstaan, zet je het vuur uit en kun je de havermout in een kom scheppen.
Maak af met frambozen, blauwe bessen, pistachenoten en kokosflakes.