OVERNIGHT OATS MET APPEL EN BESSEN
ONTBIJT I 1 portie
Overnight oats is een ideaal ontbijt wanneer je in de ochtend niet zoveel tijd hebt om ontbijt te maken. De complexe koolhydraten in havermout ondersteunen een stabiele bloedsuikerspiegel, wat bijdraagt aan een langdurige energie. Door de appel te raspen en te mengen met de havermout, krijgt je havermout een extra frisse en zoete smaak. De chiazaden zorgen voor meer vezels en omega-3 vetzuren, die goed zijn voor de spijsvertering. Varieer met fruit naar keuze en voeg eventueel noten of zaden toe voor meer eiwitten en vetten. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
527 kcal I 56 gram koolhydraten I 18 gram eiwitten I 17 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
70 gram havermout
150 ml. amandelmelk (ongezoet)
½ friszoete appel (70 gram)
15 gram (bevroren) blauwe bessen
15 gram (bevroren) rood fruit
5 pecannoten (10 gram)
1/2tl. kaneel
snufje zeezout
1tl. chiazaden (6 gram)
1el. granola (15 gram)
Optioneel:
notenpasta
noten/pitten/zaden naar keuze
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Rasp een halve appel en doe deze in een weckpot (of schaaltje/bakje).
Voeg de havermout toe, samen met het kaneel, zout en chiazaden.
Schenk de amandelmelk bij het geheel en meng goed. Dit is je basis.
Dek af en zet ‘overnight’ of gedurende 2 uur in de koelkast.
Zodra de havermout en chiazaden het vocht hebben opgenomen, maak je de overnight oats af met (blauwe) bessen, pecannoten en granola.