OVERNIGHT OATS MET APPEL EN BESSEN

ONTBIJT I 1 portie

Overnight oats is een ideaal ontbijt wanneer je in de ochtend niet zoveel tijd hebt om ontbijt te maken. De complexe koolhydraten in havermout ondersteunen een stabiele bloedsuikerspiegel, wat bijdraagt aan een langdurige energie. Door de appel te raspen en te mengen met de havermout, krijgt je havermout een extra frisse en zoete smaak. De chiazaden zorgen voor meer vezels en omega-3 vetzuren, die goed zijn voor de spijsvertering. Varieer met fruit naar keuze en voeg eventueel noten of zaden toe voor meer eiwitten en vetten. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

527 kcal I 56 gram koolhydraten I 18 gram eiwitten I 17 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 70 gram havermout

  • 150 ml. amandelmelk (ongezoet)

  • ½ friszoete appel (70 gram)

  • 15 gram (bevroren) blauwe bessen 

  • 15 gram (bevroren) rood fruit

  • 5 pecannoten (10 gram)

  • 1/2tl. kaneel 

  • snufje zeezout 

  • 1tl. chiazaden (6 gram)

  • 1el. granola (15 gram)

Optioneel:

  • notenpasta

  • noten/pitten/zaden naar keuze

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Rasp een halve appel en doe deze in een weckpot (of schaaltje/bakje). 

  3. Voeg de havermout toe, samen met het kaneel, zout en chiazaden. 

  4. Schenk de amandelmelk bij het geheel en meng goed. Dit is je basis. 

  5. Dek af en zet ‘overnight’ of gedurende 2 uur in de koelkast. 

  6. Zodra de havermout en chiazaden het vocht hebben opgenomen, maak je de overnight oats af met (blauwe) bessen, pecannoten en granola.

Vorige
Vorige

SH BERRY SMOOTHIE