ZOETE AARDAPPELSOEP MET KROKANTE KIKKERERWTEN

LUNCH I portie 2 grote of 4 kleine kommen, 2 tot 4 personen 

Geroosterde kikkererwten uit de oven zijn een verrassend lekkere toevoeging aan je gebonden soep. Op deze manier voeg je gemakkelijk meer vezels en eiwitten toe aan je maaltijd. Door de kikkererwten te roosteren in de oven worden ze droger van structuur en geven daardoor een lekkere bite en mondgevoel. Dit gerecht is zowel lekker voor lunch als diner. Super voedzaam, veelzijdig en smaakvol. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

194 kcal I 35 gram koolhydraten I 5 gram eiwitten I 3 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Spoel de kikkererwten goed af en laat uitlekken. 

  3. Verwijder de schil van de zoete aardappel en wortel en snijd deze in stukjes. 

  4. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in stukken en verwijder het velletje van de knoflookteen. 

  5. Zet een soeppan op het vuur en laat het kokosvet smelten. 

  6. Doe de zoete aardappel, wortel, ui en knoflook in de pan en bak gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. 

  7. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius. 

  8. Doe de kikkererwten in een kom en marineer met een scheut olijfolie, peper, zeezout en de za’atar kruiden. Leg op een ovenplaat en rooster in de oven gedurende 15 minuten. 

  9. Giet het kokende water bij de groenten in de soeppan. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan, laat koken gedurende 15 minuten. 

  10. Hussel in de tussentijd de kikkererwten en haal deze uit de oven wanneer ze er krokant uitzien. Laat afkoelen. 

  11. Zodra de groenten gaar zijn, pureer je de soep tot een glad geheel. Breng op smaak met grof zeezout en peper. 

  12. Serveer de soep met de krokante kikkererwten, fijngesneden krul peterselie en geroosterde pijnboom- en pompoenpitten. 

INGREDIËNTEN

  • 500 gram zoete aardappelen 

  • 100 gram witte ui (1 stuk)

  • 2 stengels bleekselderij

  • 200 gram winterpenen (of wortels)

  • 1 grote teen knoflook

  • 500ml. kokend water 

  • klontje kokosvet (of grasboter)

  • 200 gram kikkererwten (uit blik)

  • 1 tl. za’atar kruiden 

  • 2 bosjes krul peterselie

  • 1el. olijfolie

  • grof zeezout en peper 

  • 1 el. geroosterde pompoen- en pijnboompitten

Vorige
Vorige

GRIEKSE SALADE MET LINZEN

Volgende
Volgende

EIWITRIJKE TOAST TONIJNSALADE