BASIS RECEPT SHAKSHUKA MET EI, GEITENKAAS EN AVOCADO
LUNCH I 2 porties I 30 minuten
Shakshuka is een Grieks gerecht, gebaseerd op groenten, tomatensaus en eieren. Super makkelijk om te maken en vooral heel voedzaam. Je kunt de shakshuka ook eten met rijst, linzen of een ander graansoort naar keuze. Daarnaast kun je variëren met kruiden of vervang je de geitenkaas door feta. Deze versie van shakshuka is super smaakvol en extra lekker met avocado, zachte geitenkaas en koriander. Laag in koolhydraten, hoog in eiwitten en gezonde vetten - daarmee goed voor een stabiele en langdurige energie! Eet de shakshuka direct uit de pan, of opgeschept vanaf een bord. Lekker met pitabrood (volkoren/spelt). ENJOY!
Voedingswaarde per portie
366 kcal I 15 gram koolhydraten I 41 gram eiwitten I 19 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
2 eieren
1 ui
2 teen knoflook
1 rode punt paprika
1 stengel bleekselderij
1 el. tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes uit blik
1/4 tl. chiliflakes
1 tl. komijnpoeder
1 tl. paprikapoeder
½ tl. kaneel
Hand spinazie
½ avocado
50 gram zachte geitenkaas
20 gram koriander (of peterselie)
klontje grasboter
peper en grof zeezout
Optioneel:
2 volkoren pitabrood (volkoren of spelt)
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Zet een pan met dikke bodem op het vuur, laat een klontje boter smelten.
In de tussentijd snipper je de ui, snijd je de paprika en bleekselderij in stukjes en hak je de knoflook fijn.
Doe de gesneden groenten in de pan en bak gedurende 2 minuten.
Vervolgens voeg je de tomatenblokjes uit blik toe, de tomatenpuree, snuf zout en alle specerijen.
Meng goed met een spatel en breng aan de kook. Laat indikken gedurende 20 minuten.
Zodra het meeste vocht is verdwenen, zet je het vuur laag. Maak je met een bolle lepel 2 kuiltjes in het tomatenmengsel. Breek hierboven voorzichtig de eieren.
Doe gedurende 5 minuten een deksel op de pan terwijl de eieren garen.
In de tussentijd hak je de koriander fijn, snijd je de avocado in plakjes en brokkel je de geitenkaas.
Zodra de eieren gaar zijn, zet je het vuur uit.
Serveer de shakshuka met gebrokkelde geitenkaas, plakjes avocado en maak af met verse koriander. Breng op smaak met peper en gof zeezout.
Lekker met (volkoren/spelt) pitabrood!