BASIS RECEPT SHAKSHUKA MET EI, GEITENKAAS EN AVOCADO

LUNCH I 2 porties I 30 minuten

Shakshuka is een Grieks gerecht, gebaseerd op groenten, tomatensaus en eieren. Super makkelijk om te maken en vooral heel voedzaam. Je kunt de shakshuka ook eten met rijst, linzen of een ander graansoort naar keuze. Daarnaast kun je variëren met kruiden of vervang je de geitenkaas door feta. Deze versie van shakshuka is super smaakvol en extra lekker met avocado, zachte geitenkaas en koriander. Laag in koolhydraten, hoog in eiwitten en gezonde vetten - daarmee goed voor een stabiele en langdurige energie! Eet de shakshuka direct uit de pan, of opgeschept vanaf een bord. Lekker met pitabrood (volkoren/spelt). ENJOY!


Voedingswaarde per portie

366 kcal I 15 gram koolhydraten I 41 gram eiwitten I 19 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 2 eieren 

  • 1 ui 

  • 2 teen knoflook 

  • 1 rode punt paprika

  • 1 stengel bleekselderij

  • 1 el. tomatenpuree

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik 

  • 1/4 tl. chiliflakes

  • 1 tl. komijnpoeder

  • 1 tl. paprikapoeder

  • ½ tl. kaneel

  • Hand spinazie

  • ½ avocado

  • 50 gram zachte geitenkaas

  • 20 gram koriander (of peterselie)

  • klontje grasboter

  • peper en grof zeezout

Optioneel:

  • 2 volkoren pitabrood (volkoren of spelt)

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Zet een pan met dikke bodem op het vuur, laat een klontje boter smelten. 

  3. In de tussentijd snipper je de ui, snijd je de paprika en bleekselderij in stukjes en hak je de knoflook fijn. 

  4. Doe de gesneden groenten in de pan en bak gedurende 2 minuten. 

  5. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes uit blik toe, de tomatenpuree, snuf zout en alle specerijen. 

  6. Meng goed met een spatel en breng aan de kook. Laat indikken gedurende 20 minuten. 

  7. Zodra het meeste vocht is verdwenen, zet je het vuur laag. Maak je met een bolle lepel 2 kuiltjes in het tomatenmengsel. Breek hierboven voorzichtig de eieren. 

  8. Doe gedurende 5 minuten een deksel op de pan terwijl de eieren garen. 

  9. In de tussentijd hak je de koriander fijn, snijd je de avocado in plakjes en brokkel je de geitenkaas. 

  10. Zodra de eieren gaar zijn, zet je het vuur uit. 

  11. Serveer de shakshuka met gebrokkelde geitenkaas, plakjes avocado en maak af met verse koriander. Breng op smaak met peper en gof zeezout.

    Lekker met (volkoren/spelt) pitabrood!

Vorige
Vorige

TOAST BURRATA MET RODE BIET EN GEGRILDE COURGETTE

Volgende
Volgende

3X VARIATIE BELEG MET COTTAGE CHEESE (HÜTTENKÄSE)